Archive for the ‘Equus Librium’ Category

in de bladen

maandag, juni 8th, 2020
1/2
2/2
De Hoefslag 23-5-2018
1/3
2/3
3/3
Bron De Hoefslag 5-5-2020

NIEUWE MOGELIJKHEDEN

maandag, maart 23rd, 2015

Marcia Dominicus kreeg het afgelopen periode behoorlijk drukker. In oktober kwam onze Flo al richting Aalsmeer omdat zij moest wennen aan andere omstandigheden voor haar leven als sportpaard. In Stompwijk is het vrij rustig en meestal rijdt Claire zonder andere paarden als ze traint. Vandaar dat Flo vertrok naar stal Wennekers, waar een paar honderd pensionpaarden staan en waar dus veel te zien en te wennen is. Stapmolens, binnenbanen, overdekte longeercirkels, paddocks, een springtuin en uiteraard het Amsterdamse bos voor heerlijke buitenritten.
familie
3eprijsHelaas brak Claire haar sleutelbeen in februari en zo vertrok ook Tsjechow naar Aalsmeer.
In december liep Flo haar allereerste dressuurwedstrijd in de L1 en won en scoorde 3 winstpunten . Nu startte Marcia beiden in een thuiswedstrijd.

Flo in de L2 en Tsjechow in de M1. De eerste proef was Flo goed bij de les, maar de tweede proef hoorde ze haar broer hinniken en was flink afgeleid. Ondanks deze spanning verdiende ze 2 lint-wennekerswinstpunten.  Tsjechow werd 3e in zijn M debuut met 2 ruime winstpunten. Afgelopen weekend startte Marcia Tsjechow op een nieuwe locatie bij manege de Jong. Hij is nog niet vaak van huis geweest en dat was te merken. In een middengalop bokte hij vrolijk rond, maar wist desondanks weer 2 winstpunten en een 2e plaats te bemachtigen. Komende tijd gaan beiden wat vaker springen, om zich voor te bereiden op het cross seizoen.
Met de dressuur gaat t prima. Wij zijn trots!
tsjechow-de-jong

donderdag, december 11th, 2014

xmas_tree

Mega trots op Marcia en Kassiopeia!

maandag, oktober 6th, 2014

kassie0e772e06d9

Marcia en Kassiopeia (Kasparow x Volbloed Merrie van Solo Dancer xx) zijn als een speer door het M SGW gevlogen afgelopen zomer. Steeds weer kwamen ze goed over de finisch en er werd zelfs hier en daar een prijs gepakt. Al dat werk en oefenen van het duo is dit weekend beloond! Ze reden hun Z SGW debuut en dat deden ze meteen heel goed! In IJsselstein (Limburg) stond het paar ingeschreven en niks kon weerhouden van succes. Een lekke band maakte dat ze veel te laat het terrein opreden. Kassie werd opgezadeld en meteen de baan in, losrijden helemaal niet en dat voor een eerste keer Z proef! Mooie score van 48. Het springen loog er niet om, een gewoon echt 1.20 parcours maar Kassie speelde ermee, ze deed het allemaal goed en kwam foutloos naar de uitgang. Toen de cross. Een dikke zeker niet makkelijke cross en ze deden het samen allemaal! Alle hindenrnissen en uitdagingen werden foutloos overwonnen. Marcia had voor dit debuut haar klok niet om gedaan, we gingen niet voor snel, we gingen voor de eerste keer Z! Zo geweldig om dan mooi 4de te worden! Dubbel en dwars gefeliciteerd!
kassie ijsselstein

ONTWIKKELINGEN

donderdag, augustus 7th, 2014

 

 

 

ruiterfitheid De afgelopen tijd hebben wij gebruikt om onze kennis te vergroten. We bezochten een bijscholing Ruiterfitheid onder leiding van Lammert Haanstra en de ECO Coaches van het Adelinde trainingscentrum. Het was een leuke nieuwe kijk op ons vak. Coaching houdt in dat de instructeur meer afstand neemt en er meer uitgegaan wordt van het doel en het tempo van diegene die instructie krijgt. Bovendien werd er na het theoretische stukje over coaching, aandacht besteed aan de fitheid van de deelnemers. We moesten allerlei oefeningen doen voor coördinatie verbetering en het trainen van de spieren die je als ruiter nodig hebt. Gelukkiig bleek Claire een behoorlijke basisconditie te hebben en kon ze goed mee komen met de oefeningen. Claire had Roos meegenomen die op haar Vicenza liet zien hoe flexibel ze is. Eerst moest Claire aanwijzingen geven die niets met de paardensport te maken hadden. Bijvoorbeeld in plaats van het over haar houding te hebben, kreeg ze de aanwijzing zich in te beelden dat er een touw aan haar cap zat waar iemand aan trok. Vervolgens mochten er nog maar 5 termen gebruiken en moest Roos precies weten wat ze bedoelde. Dat ging ons makkelijk af. Er werd bijna niks meer gezegd maar Roos wist precies wat ze moest doen. Daarna liet Lammert Roos in galop nog allerlei zwaai oefeningen doen met haar armen om haar bovenlijf te paard losser te maken. Het hielp goed en het was een leuke les voor beiden. Gemotiveerd om de nieuwe inzichten in de lessen te gaan gebruiken keerden we huiswaarts.foto Anky_seminar Net als ieder jaar bezochten we het Trainersseminar, nu gegeven door Anky. Ze gaf een originele kijk op paardrijden door haar 2 kinderen te laten rijden en het belang van plezier, ontspanning en spelenderwijs in praktijk te tonen. Vervolgens kwam ze op haar Reiningpaard Whizz binnen en liet zien dat ze met slechts 1 teugel met minimale druk totale controle had. Ze legde de link naar haar dresuuurpaarden en vertelde dat ze dezelfde druk wilde bij deze paarden en dezelfde controle. ANKYHet publiek werd uitgenodigd om het ook te proberen en het bleek utieraard weer niet zo makkelijk als het leek. De doorgewinterde dressuurruiter vindt het toch lastig om de teugels letterlijk te laten vieren. Vervolgens nog mooie dressuur met Daniele Heijkoop op Eros, een 5 jarige Jazz x Ferro en de Young rider Jorinde Vermin op Tiamo, een 16 jarig lichte tour paard. Zij lieten hun trainigen zien en welke aanwijzingen waarom en met welk effect gegeven werden. juryspeldDanielle liet op Bidari zien hoe de passage en piaffe aangeleerd werden en tenslotte kwam Anky zelf weer te paard en liet afsluitend haar wijze van rijden zien met uitleg.  En dan hebben we dit voorjaar ook nog de jurycursus B/L gevolgd waardoor Claire nu ook mag gaan jureren. We hebben veel zin het geleerde weer in praktijk te brengen.

Nieuwe Start

maandag, juli 21st, 2014

Roos heeft afscheid moeten nemen van haar Tiffany en dat is altijd een hele nare tijd. Maar soms komen er paarden op je pad, die je toch weer raken en waardoor je weer zin  krijgt om aan de slag te gaan. Vicenza bleek zo’n paard voor Roos. Lees hier haar verslag over de kennismaking en de klik die ze samen blijken te hebben.

2 maanden geleden kwam Vicenza bij ons op stal, eigenlijk wilde ik nog helemaal geen nieuw paard maar soms heb je het toeval/geluk niet helemaal in de hand. Of het klikte tussen ons was nog een beetje de vraag, qua karakter is Vin een beetje hetzelfde als Tif. Allebei heel ongeduldig, éénkennig, af en toe een beetje paranoïde maar ook heel lief. Omdat ikzelf ook een beetje ongeduldig ben botst dit nog wel eens maar toch naarmate de tijd vorderde ging ik Vin steeds leuker vinden. Natuurlijk kan ze niet het plekje van Tif overnemen maar ze kan wel een extra plekje in mijn hart veroveren! Vin is gemaakt voor de sport, ze heeft veel bloed en dit komt dan ook goed van pas in het springen en de cross. Dressuur vinden wij allebei niet zoveel aan maar toch werken we hard in de lessen bij Claire om ook dat stukje te verbeteren. De laatste tijd hebben we samen een aantal oefenparcoursen gereden en springlessen bij Jeroen Heijmans gevolgd.

image (1) Afgelopen weekend was druk gepland met wedstrijden. Zaterdag startten wij op Concours Hippique Werkhoven (ergens bij Utrecht) in de klasse B springen. Vin was thuis op stal ook weer lekker zenuwachtig aan het doen wat al met al de sfeer niet erg bevorderde. Eenmaal op concours was ze zo mak als een lammetje en was het mijn beurt om een beetje zenuwachtig te zijn. Ik vond de hindernissen toch wel érg hoog en zonder achterijzers met stiften bleek het toch nog een beetje glad te zijn. Mijn lieve supporters stelden me gerust en zeiden dat we het allemaal makkelijk konden. We hebben 1 rondje BB gestart om even in te komen en daarna startten we B. Ik had me zenuwachtig gemaakt om niks, Vin deed het perfect en dit werd beloond met een foutloze rit in de klasse BB en 4 strafpunten (mijn eigen fout) in ons eerste rondje B! In de klasse B bleek het parcours behoorlijk lastig en hoog gebouwd, de één na de ander werd uitgebeld en zo bleven er weinig combinaties over die in de prijzen konden vallen. Uiteindelijk ben ik zelfs 1e geworden met 4 strafpunten en een 7,5 voor mijn stijl en wijze van rijden. Ik ben super trots op haar! We hebben een deken en een mooie geldprijs gewonnen.

Roos_VicenzaZondag was de dag waar we al een paar weken naar uitkeken. Ons debuut samen in de klasse B op SGW Vlietlanden. Vin vindt het, het allerleukste om te crossen en ik ook dus dat komt mooi uit. Voordat ik ging starten kreeg ik nog een leuk verjaardagscadeautje van Ilja, een leuke capcover met roze sterren! Ze had het niet beter kunnen uitkiezen, helemaal leuk! We moesten rond 10.00 springen, met het parcours had Vin totaal geen moeite, ze sprong alsof er helemaal niks stond. Na een foutloze ronde mochten we richting de cross. Vin werd al lekker zenuwachtig toen ze het starthokje zag en wist precies wat we gingen doen, stilstaan of rustig stappen zat er niet meer in. Met wat handige tips van Claire bleef ze toch redelijk rustig en konden we gaan aftellen. De cross stond super mooi en eerlijk gebouwd, een goede afwisseling qua sprongen. Vin sprong alles helemaal super we vlogen door de cross heen. Bij een van de laatste hindernissen was ik helaas zelf te laat met reageren, ze kwam iets teveel naar links voor de hindernis en ik had haar te laat recht wat resulteerde in een weigering. Hierna weer goed aangereden en toen sprong ze ‘m weer prima. Met iets tijdsoverschrijding, strafpunten voor 1 weigering maar met hoge stijlcijfers super tevreden over onze 1e cross samen. Laat de rest van het seizoen maar komen!!!!!! Foto  eventingphoto.com

Marcia Dominicus Regio kampioen Zuid Holland M eventing

dinsdag, juli 1st, 2014

kasparow-kassiKAMPIOEN
Afgelopen weekend startte Marcia Kassiopeia in de M eventing in de Vlietlanden waar ook het KNHS Regio kampioenschap Zuid Holland werd verreden. Haar rijvereniging de Blesruiters uit Stompwijk organiseert ieder jaar deze samengestelde wedstrijd voor ruiters en menners samen met rijvereniging Koningin Emma uit Wassenaar. Een echte thuiswedstrijd dus met veel bekenden langs de kant. Na de dressuur stond ze 4e met 206 punten. In de samengestelde sport werken ze met strafpunten en op je dressuurscore blijven staan is voor iedere eventer het uitgangspunt voor een geslaagde wedstrijd. Omdat Marcia en Kassi nog niet heel ervaren zijn in de M, had ze met de cross verkennen besloten een alternatieve route te kiezen, voor een lastige hindernis aan het eind van het traject. Toen ze echter hoorde dat ze 4e stond stelde ze vlak voor de start haar plan bij; ze zou gaan voor alles of niets en overal gewoon rechtuit. Een hele goede beslissing want Kassi pakte alles goed aan en ging vol vertrouwen over alle lastige sprongen. Dit leverde haar het Regio kampioenschap op. Een hele knappe prestatie van vertrouwen en geloven in elkaar. Gefeliciteerd Marcia en Kassi, wij zijn trots!

kassie-vlietlanden0156

deze mooie foto’s zijn van  ©RobinxDfoto’s en ©ereprijs foto’s©

Heel veel nieuws na een lange stilte

vrijdag, juni 27th, 2014

Sanne_RavelEindelijk, na verschillende storingen zijn we weer “online “en kunnen we weer verder met U van nieuws en wetenswaardigheden te voorzien via onze site! Er is uiteraard veel te vertellen. Sanne de Rijk rijdt nog niet zo lang L2. U herinnert zich misschien Ravel wel, de manegefjord die toen Sanne hem kocht als een professor wist hoe hij zich aan het werk moest onttrekken.
Inmiddels loopt hij L2 en daar heeft hij nu ook de eerste winstpunten gescoord.

Suzanne de Groot stuurde ons ook een leuk verslag van haar springwedstrijd in Lisse waar zij in een B parcours een mooie 3e prijs haalde. Ze zijn klaar voor de L. Beacarie heeft al 2  veulens gegeven de laatste 2 jaar en zo was er van wedstrijd rijden even weinig gekomen. Nu ook weer de dressuur op gepakt. In Zoetermeer haalde zij in de L1 twee ruimte winstpunten en voor beide proeven de 1e prijs. Kortom, ze zijn lekker bezig !

Marcia Dominicus heeft met Kassiopeia van Petra van den Berge een prima stijgende lijn te pakken. Verleden jaar was de L goed bevestigd dus dit jaar is de overstap naar de M gemaakt. In het voorjaar begonnen in de M1 dresuur en al snel daarna startte ze hun eerste M cross. En Kassi deed het geweldig!! Foutloos en binnen de tijd liet ze zien dit niveau  goed aan te kunnen. Inmiddels hebben ze al 2 foutloze M crossen in de benen en ook tijdens de trainingen laat Kassi zien dat er nog steeds meer potentie in zit. Knap gedaan samen!

 

jumping amsterdamStefanie Roeling heeft ook nog een hele speciale ervaring op gedaan tijdens jumping Amsterdam. Zij mocht met haar shetlander en de sulky laten zien dat de drafsport de jeugd, dus ook de toekomst heeft. Ze worden minitrotters genoemd. De ponys mogen niet hoger zijn dan 1.30m Helaas is haar eigen shetlander Lody daar een beetje te ondeugend voor, dus met geleende shetlander Rakker trad zij op tijdens Jumping Amsterdam . Maar natuurlijk wel met de kleuren van de stal geel, blauw met rood logo. Zij lieten  een mooie race zien. Na het optreden reden ze nog wat rond in de losrijbak en toen kwam Anky met haar kinderen kijken hoe deze tak van sport in zijn werk gaat. Hoog bezoek dus op de sulky!

wendy-c3af2
Wendy Willemsen reed haar eerste winstpunten in het B springen met de door haar zelf gefokte Djoy. Het is een hele grote vos die meer tijd nodig heeft gehad om te groeien, maar ook hij gaat nu in het werk heel fijn lopen. En springen kan hij niet alleen goed, hij vindt het ook ontzettend leuk.

 

En dan Zani van Kim. Twee jaar geleden gekocht op haar fantastische en stabiele karakter. Zani was L niveau afgericht en had ook wat wedstrijdjes gelopen. Kim zocht een stabiel en betrouwbaar paard en Zani voldeed volledig aan die verwachting.

babet-zani
Maar bijrijdster Babet vindt wedstrijd rijden ook erg leuk. Dus in de training doorgewerkt en met resultaat. Haar eerste wedstrijd in de L2 ging Zani nog bokkend de baan door. De tweede wedstrijd echter liep ze vrolijk haar proefjes wat niet alleen met ruime winstpunten werd beloond maar ook met 1e prijzen. Vervolgens schreef  Babet zich in bij een wedstrijd waar ze zelf in de organisatie zat. Er was een overall prijs te winnen en omdat Zani zo goed scoorde in de L2 schreef ze zich in voor de M1. Dan zou de kans dat ze zelf die prijs zou winnen minimaal zijn. Het liep echter boven verwachtingen. Zani liet 2 dagen hele mooie proeven zien. Totaal onverwacht scoorde ze zo goed dat ze toch de overall prijs in de M1 won. Gefeliciteerd, nu trainen voor de M2.

Student en ruiter: Marcia gaat naar Abu Dhabi!!

woensdag, januari 15th, 2014
Marcia Dominicus hoopt  dit jaar haar master sportpsychologie af te ronden en rijdt fanatiek paard. Ze is regelmatig op deze site te vinden en zal in de toekomst het springgedeelte en de mentale begeleiding van Equuslibirium op zich nemen. Maar voorlopig is ze nog druk met de studie en met paardrijden. Eind verleden jaar heeft ze zich verdiept in het fenomeen studentenruiters. Het is een groep paardrijdende studenten en  het leuke van de wedstrijden is dat men niet op eigen paarden rijdt, maar op beschikbaar gestelde paarden. Slechts 5 minuten  tijd per  paard  mag er los gereden worden en vervolgens moet er  een springparcours en dressuurproef gereden worden. Een wedstrijd waar dus echt gekeken wordt naar ruitergevoel en vaardigheid.
Er zijn iedere 2 jaar Wereldkampioenschappen en middels selectiewedstrijden kan men in aanmerking komen voor een teamplaats. Marcia is er nog maar kort bij, met oud en nieuw reed zij haar eerste selectiewedstrijd in België, meteen een Wereldbekerfinale The Gold League.
Ze leverde een knappe prestatie; individueel reed ze B kader scores en werd 6e met springen en 4e in de dressuur. Zo leverde zij haar bijdrage voor de 3e plaats van het team in de dressuur en de 4e plaats overall  (springen en dressuur tesamen)
Dit zorgde dat ze zich meteen gekwalificeerd had voor de WK selectiedag op 5 januari waar 8 amazones streden om 4 teamplaatsen. Dit alles speelde zich af op Hippisch Centrum Capriole in Haaksbergen.
Iedere ruiter moest 4 onderdelen rijden; met 2 paarden een dressuurclinic  van Marcelle Hesselink, met 2 paarden een springclinic van Steven Veldhuis. Aansluitend werd er een 1.10m parcours gesprongen met  2  paarden en een M en een Z proef gereden op weer 2 andere paarden.  Uiteindelijk reed iedere amazone dus 8 paarden en zo kreeg de jury bestaande uit Monica Drohm, Jan Laarhuis en Morgan Lashley een goed beeld van de mogelijkheden van de dames. Kassiopeia was ook mee als deelnemend paard. De merrie had nog niet eerder onder een andere ruiter gesprongen en liet haar goede karakter weer zien. Iedere amazone die met haar het parcours sprong , kwam eraf met lovend commentaar. Wat een fijne merrie en wat springt ze goed. Dat is leuk om te horen!
Het team dat Nederland eind maart gaat vertegenwoordigen bestaat uit;
Renske Kroeze; driester eventingamazone en Nederlands Kampioen Eventing bij de Young Riders,  Saskia Schildkamp en Milou Anthonisse. Allemaal reden zij 2 jaar geleden mee in Aken bij het vorige WK.
Marcia Dominicus mag mee als reserveruiter  en zal dus alle trainingen de komende maanden gaan volgen onder leiding van Gert Naber.
Op het WK zelf zal er gereden worden volgens het knock-out systeem; na loting welke 3 ruiters op hetzelfde paard rijden, gaat de beste van deze 3 een ronde verder. Het niveau wordt steeds hoger. De eerste rondes spelen zich af op B niveau terwijl er in de finales gestreden wordt op Prix st George niveau voor de dressuur en tot 1.40m met springen. Alle ruiters moeten dus beide disciplines beheersen.

Eerste winspunt en controle

maandag, januari 13th, 2014
Rhiannon Bol begon een jaar geleden aan een echte uitdaging. Het tuigpaard van Coby van Bohemen zocht een ruiter na een periode van blessure. Hij liep in het span voor de wagen en was een korte periode bereden, maar dat alles was alweer even geleden. Rhiannon viel voor de charme van Werkman (een echte tuipaardennaam)
Het was wel even wat anders als je alleen pony hebt gereden en daarna Lord, een grote KWPNer . Maar ze had zin in deze uitdaging  en langzaam werden ze een team. Werkman kreeg vertrouwen in Rhiannon en zij leerde hem hoe hij zijn lijf moest gebruiken als rijpaard. Het ging goed vooruit, een startkaart werd aangevraagd en wedstrijden gestart. Zonder oogkleppen ziet het leven er heel anders uit en Werkman moet echt wennen aan nieuwe situaties en zijn omgeving. Maar afgelopen weekend werd haar geduld beloond; De eerste winstpunt is binnen!!
Gefeliciteerd Rhiannon,  de aanhouder wint.

Kassi wint de L

maandag, januari 13th, 2014

Afgelopen weekend sprong Kassi in Weesp (NH). In het rondje B was Marcia niet tevreden hoe ze aan de hulpen was dus het rondje L reed ze met meer druk en dat leverde meteen de winst op. Ondanks een balk werden ze mooi eerste, dat was een primeur in de L. Gefeliciteerd! Daarna werd er nog lekker in het zonnetje uitgestapt op de paden in de buurt. En dan blijkt maar weer hoe heerlijk het is als een paar veel meemaakt. Volkomen relaxed stapte ze in de voor haar vreemde omgeving.

Computerstoring en heel veel nieuws

zondag, januari 12th, 2014
Het zal u niet ontgaan zijn dat er allang geen nieuws te vinden was op onze site. We haddden  problemen met onze computers maar we gaan in 2014 vol goede moed verder met een andere PC. We  hopen dan ook dat deze problemen tot het verleden horen en dat we weer actueel wekelijks nieuws kunnen plaatsen. Onze excuses voor het ongemak!
Wat nieuwsfeiten van de afgelopen maand;
Kim Hijdra was weer actief met haar Valentino, ze reed in Lisse een parcours in de B. Het eerste rondje keek Valentino zijn ogen uit naar die rare sneeuwpop die in de baan stond en ook nog geluid maakte. Dit veroorzaakte twee weigeringen. Het tweede parcours ging Kim dus kordaat de baan in en gelukkig heeft Vallie genoeg vertrouwen in Kim en sprong hij keurig foutloos rond met een stijlcijfer van 75 goed voor een 2e plek. Goed gedaan Kim! Haar volgende springwedstrijd zal ze dan ook in de L starten. Promotie dus!
Marcia reed met Kassiopeia weer de nodige concoursen. In Lisse werd zij 2e in de B en in Nieuw
Wetering eveneens 2e in de B. In de L werd ze die dag 6e doordat ze een hindernis verlaagde.
Ze krijgt weer meer wedstrijdritme en gaat ook in de L steeds makkelijker springen. Vooral het binnen starten boekt vooruitgang. Het trainen  werpt zijn vruchten af.
Er komt nog meer nieuws aan over de afgelopen periode, er zal de komende tijd dus weer veel te lezen zijn op de site.

Tiffany loopt fijn

maandag, november 18th, 2013


Na een verhuizing en een blessure had Roos veel zin om weer serieus te trainen met Tiffany. Haar hart lig bij crossen en springen maar door de blessure moest dat even rustig aan. Dus werd het accent gelegd op dressuur bij de training. Er bleek behoorlijk wat werk aan de winkel want wanneer Tiffany iets moeilijk vindt, besluit ze al gauw het op haar eigen manier op te lossen. En als een echte merrie reageert ze heel heftig als ze merkt dat dit niet lukt. Er zijn dus de laatste tijd aardig wat discussies geweest tussen Roos en haar paard. Maar Tiffany is wel een harde werker en dus gaat ze steeds beter lopen en laat ze zich ook goed bewerken inmiddels.
Dat resulteerde dit weekend in een fijne L2 proef. 2 winstpunten en een 3e en 4e plaats waren het resultaat en op het protocol stond dat Roos zeer sympathiek gereden had. En dat is de echte vooruitgang; met minder hulpen meer reactie!

Mexx opnieuw begonnen

zondag, november 10th, 2013

“Onze”Mexx, de dartmoorpony van inmiddels 19 jaar oud is met Vera aan zijn 5e wedstrijdcarrière begonnen. Hij kwam bij ons toen hij 3 jaar oud was en alle kinderen leerden op Mexx hoe je netjes paardrijd. In 2008 ging hij naar de familie Wiegersma waar hij inmiddels al 2 kinderen de eerste stappen in de wedstrijdring heeft bijgebracht. En nu mag Vera met hem starten.
Het klikt heel goed met zijn jongste amazone en Mexx en dan zet hij als altijd zijn beste beentje voor. Vera maakte haar eerste L proefje nog een vergissing door een volte teveel te rijden. Het 2e proefje reed ze foutloos en de jury waardeerde deze prestatie met 194 punten en een mooie 1e plaats. Gefeliciteerd Vera, heel goed gedaan.

Een prestatie van formaat

woensdag, november 6th, 2013


Marie Cecile is de trotse eigenaar van Cruisecontrol CKV Zij heeft dit paard van Eva van Duin gekocht en de dames hebben een bijzondere overeenkomst gesloten. Eva had Cruise zo fijn in de training dat ze het beide  zonde vonden om dit te onderbreken. Eva bleef dus gewoon met Cruise starten en dat dit een goede combinatie is bleek maar weer in Bathmen. Daar werd het NK eventing verreden. Eva startte Cruise in de L
Op vrijdag reed ze haar dressuurproef en na een mooie score van bijna 70 % stond ze in de tussenuitslag op een 2e plaats met maar 45,26 strafpunten. En op deze score bleef ze staan; een foutloos rondje springen en een foutloze cross binnen de marge van de optimale tijd. Het leverde haar het kampioenschap op, maar het was een close finish. De nummer 2 had 1% hoger gescoord in de dressuur maar een tijdsoverschreiding zorgde voor sttrafpunten, waardoor Eva met 0,1 punt verschil Nederlands Kampioen L eventing werd.
Gefeliciteerd, een prestatie van formaat!!