Het sneeuwt winstpunten


Kiki reed dit weekend zowel een springwedstrijd als een dressuurwedstrijd met haar beide ponys. Een druk weekend maar passend in het plan ter voorbereiding van de regiokampioenschappen.
Zaterdag reden ze naar Voorthuizen voor 2 rondes B parcours met beide pony’s. Bram werd helemaal vrolijk toen hij de sprongen zag staan en vloog over de hindernissen zonder fouten.
Het filmpje laat Bram zien die met veel plezier zijn werk doet

Ook Largo kwam veel beter over de sprongen nu het grondtempo wat hoger lag en ook hij had plezier in het springen. En Kiki genoot ook.

Het was koud maar het resultaat was prima; met Bram haalde ze 73 en 70 stijlpunten en met Largo 71 en 68.5. Weer ruime winstpunten dus, iedere pony 2 erbij. In de uitslag ontliepen de ponys elkaar niet veel; 4e en 6e voor Bram en 5e en 7e voor Largo. En het was regio Gelderland, dus er deden er ook 25 mee in de categorie DE. Een prima prestatie.

Zondag was er een thuiswedstrijd op Horse Paradise Stables in Aalsmeer. Bram mocht al eerste in de L2 en liet alweer een betere proef zien dan verleden week. Hij groeit in het werk en vooral in zijn concentratie. De jury was het hier helemaal mee eens en beloonde de proef met 195 en 199 punten en tweemaal een eerste plaats.

Largo had tijdens de M1 proef een kleine discussie met zijn amazone. Toen hij zijn schouderbinnenwaarts niet goed inzette en zij hem corrigeerde werd hij narrig. Kiki reed verder zonder zich te laten beïnvloeden door de mislukte schouderbinnenwaarts, erg knap!! Tussen de proeven door werd er dus nog even een puntje op de i gezet en de tweede proef liet Largo zien dat hij het begrepen had. Ook hij wordt iedere wedstrijd beter en laat het gevraagde makkelijker zien.  De jury beloonde de proeven met 198 en 201 punten, een ook weer tweemaal een eerste plaats.
Per pony dus 4 winstpunten gereden, heel goed gedaan Kiki!

Comments are closed.