Van veulen tot rijpaard


In 2008 kochten wij ons eerste veulentje. Aangezien wij graag zelf onze paarden africhten leek het leuk om eens vanaf het begin van zijn leven een paard te begeleiden. Tsjechow is ( uiteraard ) een nakomeling van de Trakehner EH Kapsparow en zijn moeder Tenerezza een Engels volbloed met als vader Lavirco xx. Als veulen viel hij ons op door zijn atletische lijf, zijn mensgerichtheid en zijn vrolijke inslag.
De eerste 3 jaar verbleef hij met 7 andere hengsten in de opfok, na zijn castratie kreeg hij nog een jaar langer de tijd omdat hijĀ  alsĀ  3 jarige gewoon nog niet klaar was om aan het werk te gaan. In juli verleden jaar kwam hij naar huis, en met aftrek van alle sneeuw van de winter kunnen we dus stellen dat hij ruim een half jaar onder het zadel is.

Het is een erg fijn paard om mee te werken en nog steeds valt hij op door zijn atletische gespierde lijf en zijn meewerkende aard. Verleden week gingen we voor het eerst van huis en volgden 2 dagen een clinic van Theo Hanzon. De eerste dag werd de spanning hem wat veel , maar de tweede dag werkte hij goed mee en liet zien dat hij zich goed kan aanpassen.

En dan afgelopen weekend onze wedstrijd primeur. We startten bij de Blesruiters gewoon thuis in Stompwijk in de L1. Tsjechow had wat last van spanning door alle andere omstandigheden maar bleef wel zijn best doen en verdiende zo een mooie winstpunt en een 2e plaats. Zijn snelle reacties en zijn bereidheid te blijven luisteren geven veel vertrouwen voor de toekomst.

Comments are closed.