Teamwork


Kassiopeia en Marcia Dominicus worden een steeds beter team. 3 jaar geleden ging Marcia de merrie rijden,toen net zadelmak. Ze was in die tijd niet de eenvoudigste. Nukkig en gespannen. Als er tegenliggers in de baan waren sprong ze bokkend in het rond, andere paarden waren sowieso reden voor spanning en buiten was iedere hond in het Amsterdamse bos een gevaar. Maar door zich te verdiepen in het waarom kreeg Marcia steeds meer grip.
Eerst werd een plek gezocht waar ze meer ruimte had; een buitenbox en dagelijks weidegang. En er werd voorzichtig begonnen met springen. Haar eerste crosservaring in Stompwijk verbaasde Kassi iedereen door snel en enthousiast naar iedere sprong te trekken en gemakkelijk te springen. Hier lag duidelijk haar talent, zonder het ooit gedaan te hebben wist ze precies wat de bedoeling was en had er plezier in.
Een jaar geleden deed ze mee met haar eerste B eventing wedstrijd.

Afgelopen weekend startte ze in de L; een mooi foutloos rondje in de cross,  foutloos  springen en haar dressuurscore was 185. Ze pakte alle sprongen zonder moeite aan en liet alweer zien alle vertrouwen in haar amazone te hebben en inmiddels graag mee te willen werken. Marcia viel net buiten de prijzen ondanks dat ze maar 2 seconden buiten de ideale tijd had gelopen. Van de 30 deelnemers een keurige 9e plaats. Marcia, eigenaresse Petra en Kassi genieten van het werk dat ze samen verrichten.

Comments are closed.