Crossycor doet het goed


Marcia Dominicus startte het paard van Cees de Jong Crossycor tijdens de SGW Regiokampioenschappen Zuid Holland in de Vlietlanden. Crossy is een nakomeling van Lupicor, bedoeld om mee te crossen vandaar zijn naam. In Renswoude ging het niet helemaal naar wens, dus Marcia reed vooral om Crossy weer een goede ervaring en vertrouwen in het werk te geven.
In de dressuur was de bodem erg zwaar door de regen die de hele vrijdagnacht was gevallen. De veenbodem was op sommige plekken een modderboel waar je in wegzakte. Ook in de ring waren er hele stukken waar Crossy in wegzakte. De hulp van Marcia om wat meer voorwaarts te gaan vertaalde hij in galopperen waar gedraafd moest worden dus geen hele goede proef. Na de dressuur stond Marcia 13e.

Het springen ging prima, en bij de cross groeide het vertrouwen en pakte Crossy goed aan. Marcia reed zonder haar horloge, want het doel was rondkomen.

Ze koos het alternatief bij de Mexicaanse hoed waar erg haaks gestuurd moest worden zodat Crossy zijn ritme niet zou verliezen. Heel tevreden finishte ze, hij had fijn gelopen en met plezier geluisterd naar zijn amazone. Het was dan ook een verassing dat ze 3e werd in het Regiokampioenschap klasse L. Een goede ervaring en een mooie plaats, gefeliciteerd!

Comments are closed.