Kim en Kassi springen goed


Op de Berg in Bergschenhoek was het jaarlijkse concours en Kim Hijdra reed mee met Valentino. Eindelijk mocht ze weer eens een winstpunt in de B dressuur bijschrijven en twee foutloze rondjes in het B springen maakten haar dag helemaal goed.

Kassiopeia was in Woudenberg bij manege Groenewoude om opgenomen te worden in het Trakehnerstamboek. Ondanks dat haar moeder een Engelse volbloed is en haar vader EH Kasparow had ze een NRPS papier. Ze voldoet echter helemaal aan de eisen van het Trakehner stamboek dus werd ze aangeboden voor opname.

Het vrijspringen deed ze geroutineerd en goed. Eerst over een kruisje, dan een steil en tenslotte een oxer in een lijntje. De oxer wordt dan steeds hoger gezet en zo wordt beoordeeld wat de springmanieren zijn. Het Trakehner stamboek vindt veelzijdige aanleg belangrijk en zo worden dus ook de merries in de gelegenheid gesteld om vrij te springen. Er deden 4 merries mee en Kassi werd de beste springende merrie van de dag. Met een 7.5 voor techniek en een 8 voor vermogen liet ze zien een echt sportpaard te zijn.

Met dank aan Nicolien van Beek paardenfotografie voor de mooie foto van Kassi!!

Comments are closed.