Een hoop crossplezier


Er is weer volop gecrossed. In Texel reed Marcia verleden  week Kassiopeia. Met losrijden liep ze heel fijn, maar een paar koeien bij de dressuurring gooiden roet in het eten voor een mooie score. Teveel afgeleid, teveel spanning. Na de dressuur stond ze op een 26e plaats Een mooi foutloos rondje met het springen en daarna ook een foutloze cross. Helaas 2 tijdfouten door een te langzame tijd, eindigde ze tenslotte op een 12e  plaats dus ze was wel heel wat plaatsen opgeklommen door haar foutloze ritten.
In Gorssel afgelopen zaterdag liet Kassi zien dat er wel degelijk vooruitgang in de dressuur geboekt wordt. Een mooie score van 191 en na de dressuur nu een 9e plek. Alweer sprong en crosste Marcia foutloos maar ook ditmaal had ze tijdfouten…. Alleen nu voor een te snelle rit! Overcompensatie dus. Wel supertevreden over de progressie die ze op alle fronten boekt. Inmiddels loopt ze toch vrij makkelijk de L crossen.


Zaterdag Gorssel, zondag Stompwijk. Daar werd de jaarlijkse minicross gereden. Tsjechow was eraan toe om zijn eerste cross te lopen en startte daar wat onzeker. Hij moet met nieuwe dingen overtuigd worden maar als hij het vertrouwen heeft doet hij alles. En dat bleek. Meteen werden alle sprongen in 1 keer overwonnen, hoewel de eerste nog wat aarzelend.

Het 2e rondje werd hij halverwege enthousiast en trok naar de hindernissen toe. Nergens maakte hij problemen van, over heuveltjes, door het water of over rare obstakels. Hij liet duidelijk zien dat veelzijdigheid hem met de paplepel is ingegoten. Marcia was meer dan tevreden over hoe hij zich liet rijden tijdens dit debuut.

Met Thom reed Marcia ook mee , voor een 14 jarig paard niet echt een debuut.  Deze Engelse volboed die net als Kassiopeis ook van Petra van de Berg is, heeft echter eerst op de renbaan gelopen en was daarna vooral in het bos te vinden. Een heerlijk recreatiepaard waar pas de laatste 3 maanden duidelijk van wordt dat hij springen leuk vindt en ook aardig kan. En hij liet zich van zijn beste kant zien. Ook hij aarzelde geen moment en luisterde heel goed naar zijn amazone. Het leverde hen een 2e plaats op.

Kim Hijdra startte ook, zij reed haar pony Valentino. De familie Hijdra is een gewaardeerd sponsor van de cross dus stond Valentino geïnteresseerd te kijken naar het reclamebord van de baas.
Maar toen er gewerkt moest worden  sprong hij soepel en gehoorzaam en Kim won met een 8 en een 7,5 voor stijl de klasse ponys laag. Gefeliciteerd, een mooie dag met goede resultaten!

Met dan aan Victor Krijt en fotografie Carmen voor de prachtige beelden

Comments are closed.