Kissinger Sieger 2013

Het was weer genieten op de jaarlijkse hengstenkeuring in Neumünster, Duitsland. De collectie hengsten van dit jaar was zonder echte uitschieters. Er was een groep betere hengsten met veel kwaliteit. Maar zoals vorig jaar, dat de sieger al op donderdag met kop en schouders boven de andere paarden uitstak, nee dat was dit jaar niet het geval.
Opvallend detail dit jaar was de oudere moederdieren. Veel merries waren de 15 gepasseerd op het moment dat deze hengsten geboren werden. Ook de  eerste jaargang van de siegers van 2009 konden we terugzien. 5 nakomelingen van All Inclusive en 4 nakomelingen van Kentucky .


OP donderdag het draven op het harde, binnen in de hal dit jaar omdat het  buiten echt te slecht weer was om de paarden te tonen.

Op vrijdag het vrijspringen en het lopen aan de hand en op zaterdag vrij bewegen in draf en galop waarbij de lossigheid en de balans van de jonge paarden goed naar voren kwam.

Op zaterdag ook nog het neusje van de zalm op merrie gebied; de beste merries van alle districten van Duitsland kwamen tesamen en daaruit werd de allerbeste 3 jarige merrie van dit jaar aangewezen. Zoveel kwaliteit bij elkaar , dat zie je niet alle dagen. Sieger werd de prachtige merrie Tanzmuzik.

EH Kasparow is de vader van beide paarden van Claire en ook deze hengstenkeuring kwamen wij zijn genen tegen. De reserve sieger bij de merries was een kleindochter van Kasparow.

Altezeit viel op door haar manier van bewegen en haar stabiele karakter. En ook bij de premiehengsten zat Luxor,een kleinzoon van Kasparow. Hij blijft herkenbaar in zijn nafok.

Sieger werd uiteindelijk de bruine Kissinger, een Singolo zoon. De All Inclusive zoon Scaglietty tekende voor de reservesieger
Tenslotte  bewegend beeld om U een indruk te geven van de nieuwe generaties Trakehners. Mooie mannen met goede eigenschappen zoals U ziet

Met dank aan Nicolien van Beek paardenfotografie voor de mooie beelden

Comments are closed.