Heel veel nieuws na een lange stilte

Sanne_RavelEindelijk, na verschillende storingen zijn we weer “online “en kunnen we weer verder met U van nieuws en wetenswaardigheden te voorzien via onze site! Er is uiteraard veel te vertellen. Sanne de Rijk rijdt nog niet zo lang L2. U herinnert zich misschien Ravel wel, de manegefjord die toen Sanne hem kocht als een professor wist hoe hij zich aan het werk moest onttrekken.
Inmiddels loopt hij L2 en daar heeft hij nu ook de eerste winstpunten gescoord.

Suzanne de Groot stuurde ons ook een leuk verslag van haar springwedstrijd in Lisse waar zij in een B parcours een mooie 3e prijs haalde. Ze zijn klaar voor de L. Beacarie heeft al 2  veulens gegeven de laatste 2 jaar en zo was er van wedstrijd rijden even weinig gekomen. Nu ook weer de dressuur op gepakt. In Zoetermeer haalde zij in de L1 twee ruimte winstpunten en voor beide proeven de 1e prijs. Kortom, ze zijn lekker bezig !

Marcia Dominicus heeft met Kassiopeia van Petra van den Berge een prima stijgende lijn te pakken. Verleden jaar was de L goed bevestigd dus dit jaar is de overstap naar de M gemaakt. In het voorjaar begonnen in de M1 dresuur en al snel daarna startte ze hun eerste M cross. En Kassi deed het geweldig!! Foutloos en binnen de tijd liet ze zien dit niveau  goed aan te kunnen. Inmiddels hebben ze al 2 foutloze M crossen in de benen en ook tijdens de trainingen laat Kassi zien dat er nog steeds meer potentie in zit. Knap gedaan samen!

 

jumping amsterdamStefanie Roeling heeft ook nog een hele speciale ervaring op gedaan tijdens jumping Amsterdam. Zij mocht met haar shetlander en de sulky laten zien dat de drafsport de jeugd, dus ook de toekomst heeft. Ze worden minitrotters genoemd. De ponys mogen niet hoger zijn dan 1.30m Helaas is haar eigen shetlander Lody daar een beetje te ondeugend voor, dus met geleende shetlander Rakker trad zij op tijdens Jumping Amsterdam . Maar natuurlijk wel met de kleuren van de stal geel, blauw met rood logo. Zij lieten  een mooie race zien. Na het optreden reden ze nog wat rond in de losrijbak en toen kwam Anky met haar kinderen kijken hoe deze tak van sport in zijn werk gaat. Hoog bezoek dus op de sulky!

wendy-c3af2
Wendy Willemsen reed haar eerste winstpunten in het B springen met de door haar zelf gefokte Djoy. Het is een hele grote vos die meer tijd nodig heeft gehad om te groeien, maar ook hij gaat nu in het werk heel fijn lopen. En springen kan hij niet alleen goed, hij vindt het ook ontzettend leuk.

 

En dan Zani van Kim. Twee jaar geleden gekocht op haar fantastische en stabiele karakter. Zani was L niveau afgericht en had ook wat wedstrijdjes gelopen. Kim zocht een stabiel en betrouwbaar paard en Zani voldeed volledig aan die verwachting.

babet-zani
Maar bijrijdster Babet vindt wedstrijd rijden ook erg leuk. Dus in de training doorgewerkt en met resultaat. Haar eerste wedstrijd in de L2 ging Zani nog bokkend de baan door. De tweede wedstrijd echter liep ze vrolijk haar proefjes wat niet alleen met ruime winstpunten werd beloond maar ook met 1e prijzen. Vervolgens schreef  Babet zich in bij een wedstrijd waar ze zelf in de organisatie zat. Er was een overall prijs te winnen en omdat Zani zo goed scoorde in de L2 schreef ze zich in voor de M1. Dan zou de kans dat ze zelf die prijs zou winnen minimaal zijn. Het liep echter boven verwachtingen. Zani liet 2 dagen hele mooie proeven zien. Totaal onverwacht scoorde ze zo goed dat ze toch de overall prijs in de M1 won. Gefeliciteerd, nu trainen voor de M2.

Comments are closed.