Licentie systeem voor instructeurs

De KNHS gaat per 1 april een licentiesysteem invoeren voor instructeurs en officials. Het doel hiervan is de kwaliteit te waarborgen en te verbeteren. Men ziet het diploma als een soort startkwalificatie om te mogen lesgeven en de ontwikkeling van het vak moet bijgehouden worden via nascholing. Via punten die men door het volgen van bijscholing  kan halen, kan men in aanmerking komen voor een licentie voor 2 jaar.

De licentie structuur bewaakt  de kwaliteit van de opgeleide instructeurs. De licentie gaat gelden voor officials zoals juryleden, dit worden de HO licenties en Instructeurs de HI licenties (Hippische Instructie). Ieder niveau of specialisatie krijgt zijn eigen licentie, zo geeft de licentie dus ook de scholing aan van de instructeur.
Door les te nemen van een instructeur met een licentie weet de klant dat de instructeur ook na zijn opleiding zich is blijven ontwikkelen. Instructeurs die in 2011 hun diploma halen krijgen automatisch hun licentie, maar voor de al wat langer opgeleide zoals Claire kijkt men of er een actieve instructeurs kwalificatie bestaat. Het bijwonen van de bijscholingen wordt essentieel.

Comments are closed.