Speeltuin


Dit weekend zijn we weer verder gegaan met de scholing van onze Mannetje. Nadat hij een keer of 4 over normale hindernissen is gegaan en dat heel goed oppakt, zijn we naar het crossterrein in Moordrecht gegaan om hem andere hindernissen te laten zien. Samen met Cees de Jong die zijn 4 jarige paard Crossycor meenam en de ervaren crack Badminton waar Lisette op reed.

Ook Marcia had een paard mee, natuurlijk een Kasparow. Een dochter uit een volbloed merrie; Kassiopeia (bijgenaamd Punk) die zij in Amsterdam rijdt. De paarden hebben genoten en de ruiters ook.

Aangezien Marcia eerst een rondje op  Punk zou rijden reed Claire Mannetje los. Er moest natuurlijk ook losgesprongen worden en  ook al hadden we een dressuurzadel op, dat kruisje redden we nog wel.

Het was wel een flink aantal jaar geleden dat Claire over het hout ging, maar na even onwennig was het al snel weer vertrouwd.

Het water gaf toch wel wat twijfel bij Mannetje. Ondanks dat alle paarden voor hem het water instapten, kon hij de beslissing maar niet nemen. Claire trok hem over de streep door er als eerste in te gaan, dat hielp hij volgde!

Daarna reed Marcia nog een heerlijk rondje en gedurende de middag kreeg hij er steeds meer lol in.


Hij heeft het heel goed gedaan. Het was leerzaam, leuk en nuttig…en vermoeiend!!!

Comments are closed.