Drie Molens Minicross goede leerschool

 

Ook dit jaar spande het erom of het plaats zou vinden; om 07.00u in de ochtend was er spoedberaad wegens de weersverwachtingen of de minicross bij de Blesruiters door zou gaan. Maar de weergoden waren ons dit jaar goed gezind. Ondanks één echt flinke bui en een hoop gerommel in de buurt bleef het vrijwel de hele dag goed weer. De bodem was wisselend, in het achterste land stond het gras erg hoog en was het nat en ongelijk. Verder waren de bochten wat glad maar met passend beslag was het goed te doen.
Er waren 15 leuke hindernissen bedacht door parcoursbouwer Kees de Jong en zijn rechterhand Piet van Mespel. En ook dit jaar werd het goed bezocht door 74 deelnemers.

Voor ons was het extra spannend.  Claire’s dochter Marcia reed 3 onervaren jonge paarden tijdens hun eerste cross. De eerste was de 4 jarige Crossycor  >>van Kees de Jong die zich in het paardenhoog parcours super gedroeg. Het eerste rondje wat onwennig, maar zijn tweede omloop ging in een mooi ritme en hij sprong fijn en safe. Alleen de waterbak zorgde voor enige twijfel , maar ook daar besloot hij toch erin te gaan. Helaas langs de verkeerde kant van de vlag wat voor uitsluiting zorgde, maar Marcia wilde hem niet omdraaien om hem niet uit zijn ritme te halen.
Daarna kwam onze <<Man o’ War bij paarden- laag. Het springen kostte hem totaal geen moeite en hij sprong over iedere hindernis waar Marcia hem voor zette. Het kostte Marcia wel veel stuurmanskunst om hem tussen de hindernissen in het goede spoor te houden. Eerst wilde hij graag terug naar de andere paarden, daarna schrok hij enorm van de andere combinaties die door de cross denderden. Ondanks deze spanning kon Marcia hem overreden en luisterde hij uiteindelijk naar zijn amazone. Zelfs de waterhindernis werd zelfstandig en van twee kanten overwonnen dus we waren alweer erg trots op Mannetje.

Als derde paard reed Marcia de 5 jarige Kassiopeia, die zoals haar naam al doet vermoeden ook een dochter is van EH Kasparow. Zij heeft nog bijna geen ervaring in het springen, slechts 1 enkel oefenparcoursje startte zij. Het eerste rondje keek ze nog wat onwennig rond maar het tweede rondje liep ze geroutineerd en verdiende een prachtige eerste plaats op haar eerste cross! Eigenaresse Petra was meer dan trots over de instelling van haar paard. Ook de Engels volbloed Tom die eveneens van Petra is,  had nog nooit zoiets gedaan en ook hij luisterde naar amazone Eva en sprong alle hindernissen.
Paarden-laag werd dus gewonnen door Marcia met Kassiopeia ,Erna van der Lubbe met haar routinier Ramon >>won het paarden-hoog. Erna was meer dan tevreden omdat haar dochter Iris met hun onervaren Piebald King op het water na, ook alle sprongen overwon.

Er waren meer successen.
Kelly Doelman won met haar crack Sjoerd>> de categorie ponys-laag. Deze krasse knar is vaker in ons nieuwsbericht te vinden want ondanks dat hij de 20 reeds een tijdje gepasseerd is, blijft hij zich ontwikkelen en verbeteren.

En alweer kon Anne de Lange erg trots zijn op haar <<Stormur. Deze niet al te grote IJslander werd prachtig tweede door zijn fantastische instelling altijd te doen wat er van hem wordt gevraagd. Er zijn maar weinig paarden met zo’n super mentaliteit en ook nu leverde dat alweer een tweede prijs op. Met hun andere IJslander <<Funi werd ze mooi 5e

Joelle Olsthorn reed haar Comar >> bij ponys-laag. Ooit deed Comar zo lang over een rondje dat de hele cross stil lag, hij vond alles eng. Nu op zijn 20e jaar springt deze Arabische volbloed alle hindernissen en beleeft er ook veel plezier aan met zijn baasje.

Ook bij ponys-hoog won een jongere-oude pony.

Sylvester van Silke werd glansrijk eerste en ook hij is inmiddels 20 jaar.

Routinier Manon van de Kraan werd tweede met Urose >> en Floor Hijdra had Valentino ook stoer aan het springen. Zij werden derde.

Padovano >> hielp Britt Doelman aan een mooie 4e plaats.

Alleen Mieke van Kalker kreeg een teleurstelling te verwerken. Zij had zich opgegeven met haar IJslander Gandi en was ingedeeld bij ponys laag, terwijl deze moeder van 2 kinderen de 18  allang gepasseerd is. HC mocht zij toch haar rondjes rijden en Gandi liet zich weer van zijn beste kant zien.

Comments are closed.