Volgende stap

 Nu Mannetje bijna alles heeft ondernomen wat we in het eerste jaar van zijn africhting wilde doen, was het tijd voor een springparcours op een ander terrein. Een soort eerste wedstrijd dus. Op Hippisch Centrum Bodegraven was op zaterdagavond een oefenparcours georganiseerd. Je kon kiezen uit 60cm/80cm en een meter. We hadden hem ingeschreven voor een rondje 60 en een rondje 80. Afgelopen woensdag hadden we hem voor het eerst een hindernis van 80 laten springen en zoals verwacht had hij weinig moeite met de hoogte.
We waren benieuwd hoe hij het op vreemd terrein, in een binnenbak ditmaal, zou vinden. Hij keek zijn ogen uit op het parkeerterrein en was gespannen maar gehoorzaam. Met losrijden was er niet zoveel tijd, Marcia reed ook nu de andere jonge Kasparow dochter Kassiopeia en die moest eerst dezelfde parcoursen springen. Dus na 10 minuten inrijden mocht Mannetje al naar binnen. Hij gedroeg zich voorbeeldig, sprong alle hindernissen met groot gemak en werd eigenlijk in het eerste parcours losgereden.
De tweede omloop was hij als een van de eerste, waardoor er een paard in de baan aan het springen was toen hij naar binnen ging en halverwege zijn rondje kwam het volgende paard alweer de ring in. Net als bij de minicross reageerde Mannetje daarop; hij wilde naar het andere paard! Maar na een kleine correctie luisterde hij weer naar zijn amazone en sloot beide parcoursen foutloos af.
Kassiopeia  had wat moeite met de galop in de lange smalle binnenbak maar sprong ook soepel en met een goede techniek. Beide KAS kinderen hebben het heel goed gedaan op hun eerste indoor parcours.

Een indruk van Mannetje in het 80 parcours krijgt u door het filmpje te bekijken

Comments are closed.