Wedstrijd Weekend


Deze week begonnen we al op vrijdag met de wedstrijden. Normaal begint ons cross seizoen begin maart bij de familie Lozeman in Putten met de oefencross. Door de Rhino perikelen was dit uitgesteld naar dit weekend. Vrijdag startte Marcia 3 paarden; De ervaren volbloed Badminton van Cees de Jong, haar vaste Trakehner Ike (v EH Kasparow) die ze voor Margriet rijdt en Kassiopeia (v EH Kasparow) die ook al weer bijna 2 jaar voor Petra wordt gereden.
Badminton ging als eerste en Crossycor  leerde van haar hoe je de hindernissen overwint in de cross. Zij ging voor en hij volgde. Het was een heerlijk ontspannen rondje. Helaas hier van geen beeld.

Toen was Ike>> aan de beurt. Deze combinatie had nog niet eerder gecrossd op een enkele training na. Het ging fantastisch; Ike wist nog precies wat de bedoeling was. Marcia kreeg veel vertrouwen en de combinatie genoot zichtbaar van hun eerste rondje.
 Kassiopeia>>, een Kasparow dochter uit een volboed moeder. Deze merrie heeft nog nauwelijks ervaring, een enkel oefenparcoursje, een keer een dressuurwedstrijd en in het najaar de oefencross in Stompwijk. Het was totaal niet te merken, volleerd ging ze van start en trok naar de  hindernissen en sprong met gemak. Het kostte haar schijnbaar geen moeite maar ze had wel heel veel plezier!


Kortom een hele mooie start van een nieuw seizoen.
Natuurlijk werd er ook gedressuurd. Sandra en haar <<Balou hadden weer hun eerste start na een kleine pauze. Balou haalde weer een mooie winstpunt en zo bereiden zij zich voor op hun debuut in de L.

Kiki reed haar laatste B proef met Bram en haar eerste L2 proef met Largo. En met succes! Bram was veel stiller in de aanleuning en deed heel goed zijn best. Hij haalde in zijn eerste proef bijna 2 winstpunten en werd in beide proeven 1e. En de primeur met Largo>> was ook geslaagd. Twee winstpunten en  een 1e en 2e plaats. De ponys waren goed geconcentreerd, Kiki reed zorgvuldig haar proefjes  en kreeg mooie 8en voor houding en zit en inwerking. We zijn op de goede weg en gaan lekker door met trainen!

Comments are closed.