Mooi Oranje

Kim Hijdra reed een primeur, voor het eerst een officiële springwedstrijd met Valentinto. Ze had al aan een aantal oefenparcoursen meegedaan en dat ging altijd heel goed,maar een echt B parcours is toch net even minder vrijblijvend. Bovendien is Vallie een echte springpony dus hij wordt altijd erg enthousiast als hij de ring binnenkomt. In het verleden vond Kim dat nog een beetje spannend,maar inmiddels heeft ze controle en zijn ze samen even enthousiast.Het eerste rondje ging fantastisch. Foutloos over alle sprongen maar zo gecontroleerd dat ze 2 strafpunten opliepen voor tijdsoverschrijding. Met een pony die graag hard gaat is dat eigenlijk een compliment. Met 69 punten een mooie eerste plaats Ook het 2e rondje verliep naar wens en ook daar een winstpunt met 62 punten en een 1e plaats. Kortom heel goed gedaan samen.

Kiki ging dit keer alleen met Bram op stap. Dat gebeurde nog niet vaker dus Bram hinnikte regelmatig waar zijn vriend nu toch bleef. Ook met losrijden moest Kiki heel even duidelijk maken dat ze meteen antwoord wilde maar toen deed hij weer geconcentreerd zijn werk. En dat is eigenlijk het belangrijkste bij deze pony, die nog wel eens teveel met andere dingen bezig is.
Hij liet echter zien dat we zijn concentratie steeds beter en sneller op zijn ruiter gefocust krijgen en ook nu liep hij zijn eerste indoorwedstrijd een prima L2 proef. Het was voor hem pas de 2e keer L2 en hij gaat hard vooruit. De jury was erg tevreden over de combinatie, met 208 en 209 punten heeft ze royaal gewonnen. Achteraf bleek ze ook de beste score van de hele dag gereden te hebben, dus alweer een prima resultaat voor beiden.

Comments are closed.