Vakantietijd, concourstijd


Het was herfstvakantie dus er was tijd voor meerdere wedstrijden. Vandaar dat Kiki zowel ging dressuren met Bram als springen met haar beide ponys. Het was voor het eerst dat ze een indoorparcours  reed en uiteraard begon ze als altijd met nieuwe dingen eerst met Largo. Zijn eerste rondje B paste een afstand niet helemaal mooi en dat leverde een weigering op maar het tweede rondje liep prima en foutloos.  Hij haalde hiermee een 3e en 1e plaats. De stijlcijfers logen er niet om, een ruime 7 gemiddeld met zelfs een 9 voor algemene indruk! Dus weer twee winstpunten.
Bram was met losrijden braaf maar met het rondstappen tussen de hindernissen voor hij mocht beginnen werd hij gespannen. Kiki had haar handen vol om hem weer bij de les te krijgen. Hij sprong foutloos maar had wat tijdsoverschrijding. Met hem reed ze ook 2 winstpunten bij elkaar.
Een paar dagen later mocht Bram dressuren. Het was een drukke locatie en dat is met Bram altijd maar afwachten hoe hij daarop reageert. Maar deze keer bleef hij heel goed op zijn baas letten en liet twee nette proeven zien, goed voor 185 en 186 punten maar bovendien weer twee 1e plaatsen.

Ook Ike sprong zijn eerste indoorparcours. In een groot deelnemersveld van over de 50 inschrijvingen deed hij het prima. Helaas verlaagde hij de laatste hindernis, maar hij sprong makkelijk en geconcentreerd en leek geen moeite te hebben met de overgang naar indoor. De hoge stijlpunten zorgde er onder andere voor dat hij toch nog keurig 6e werd dus knap gedaan!
Het binnenseizoen is begonnen en de paarden zijn er duidelijk  klaar voor.

Comments are closed.