Kiki bereidt zich voor

Aangezien er in de kring waar Kiki bij hoort geen kringwedstrijden worden gehouden als selectie voor de regio, hebben ze zelf een plan van aanpak gemaakt ter voorbereiding van de regiokampioenschappen. De locatie in Nieuw Vennep werd verleden keer verkend met Bram en dat was nuttig. Hij was oprecht bang voor de draaiende radiator die in de hoek van de bak stond maar inmiddels heeft hij zoveel vertrouwen in zijn amazone dat hij in de proef deed wat hij kon en toch gehoorzaamde en weer winstpunten verdiende. Ook Kiki leerde  hoe ze haar pony ondanks een moeilijke omgeving met zijn aandacht bij haar kon houden en kreeg hem met losrijden  toch geconcentreerd en gehoorzaam.

Dit weekend werd met beiden gestart, Bram weer in de L2 en Largo in de M1. Bram ging verder waar hij gebleven was en ondanks dat hij wat jolig was door de kou en een paar mooie bokkesprongen liet zien, liep hij een fijne proef. Kiki kwam met een goed gevoel de ring uit. De jury was wat zuinig met de punten en dat gaf wel een domper, ook al had ze toch een winstpunt gereden. Leren  incasseren hoort ook bij dressuur rijden en het gevoel vasthouden wat je hebt en je vasthouden aan de vooruitgang in de training. En daar bleef Kiki tevreden over, want ze groeien duidelijk als combinatie.

Largo had door dat er geen zweep meer bij is in de M proeven en was wat trager in zijn reactie. Daar moet dus op geoefend worden, zijn reactie aan het been zonder zicht op de zweep! Maar ondanks dat haalde hij ook weer 2 winstpunten dus ook al gaat het niet optimaal, de proeven blijven ruim voldoende.

Veel informatie dus weer van deze wedstrijden, nuttig voor de Regiokampioenschappen want we hebben nog tot het eerste weekend van februari  om de puntjes op de i te zetten!

Comments are closed.