10e Amaliaconcours


Voor de 10e maal op rij organiseerde rv de Prinsenhofruiters het Amaliaconcours dat altijd rond Koninginnedag wordt gehouden. Equuslibrium is trouw sponsor van deze wedstrijd die altijd gezellig is en waar iedereen graag start.
Om het jubileum te vieren was er niet alleen ruimte voor alle klassen tot en met de ZZ licht maar werd er ook een kür op muziek gereden voor Z combinaties die gejureerd werd door Grand Prix jurylid Janine van der Twist samen met Imke Bartels. Later op de avond verzorgde Imke ook nog een clinic .

Sanne de Rijk startte L1 met Ravel. Zij had veel getraind na de laatste wedstrijd op de zwakke onderdelen en dit was terug te zien. Op zaterdag haalde zij 7ens voor halsstrekken, wijken en middengalop en op zondag reed zij niet alleen 2 mooie winstpunten met ruime scores maar verdiende ook een 3e prijs. Met haar fjord tussen al het dressuurgeweld is een prestatie, gefeliciteerd!
Iris van der Lubbe rijdt nog maar kort L1. Ze had wat obstakels te overwinnen. Haar Piebald King kan kijkerig zijn en nu was de 2e proef in de binnenbak met tribune en vlaggetjes. King laat zich steeds minder van de wijs brengen en ze reed zaterdag haar eerste winstpunt. Zondag vielen er echter ook nog zonnestralen naar binnen en dat was wat veel voor die arme King maar toch kwam er nog een winstpunt bij, omdat ze veel 7ens haalde bij de onderdelen waar hij niet bang was voor de vlekken op de vloer.

Sandra Roeling had een druk weekend. Zaterdag kon ze genieten van haar eigen wedstrijd en reed weer 2 punten erbij in de L1. Zondag moest dochter Stefanie meedoen op Duindigt waar ze met haar shetlander voor de sulky meedeed met de drafren. Maar gelukkig is het Amalia concours zo druk bezocht dat Sandra als laatste in de klasse aan het eind van de dag toch mee kon doen. Balou was wat moe maar als altijd deed ze haar uiterste best. Met schitterend resultaat; Niet alleen werd ze 1e en 3e  met maar liefst 3 winstpunten, ook werd ze 2e in de overall uitslag over 2 dagen. Ook zij rijdt geen “gewoon “ dressuurpaard maar een Fries. Loon naar werken, door consequent en goed te trainen bereik je ook in een groot deelnemersveld toch de 1e plaats! Gefeliciteerd.

Arianne Oolders won de les van Equuslibrium , gefeliciteerd Arianne.

Comments are closed.