Heel veel nieuws

We hebben  veel nieuws binnen gekregen.


Marcia Dominicus reed  met Kassiopeia een SGW in Oudkarspel, waar zij een jaar geleden voor het eerst een cross reden. Er werd in de klasse L gestart. Kassi liep een constante proef in de  dressuur. Het springparcours bleek een hele opgave te zijn, er werden veel fouten gemaakt.  Kassi liet zien dat ze enorm is gegroeid in de springring en sprong simpel foutloos rond. In de cross deed ze ook haar best. Helaas was er één keer sprake van een miscommunicatie. Marcia reed terug in tempo om een lastige gebroken lijn om een standbeeld van een paardenhoofd te sturen. Zij had er geen rekening mee gehouden dat het paardenhoofd en dus niet de hindernissen een probleem zouden kunnen opleveren. Maar Kassi vond  een paard zonder lijf maar raar en stopte tussen de sprongen door. Verder was ze erg dapper en overwon alle moeilijke opgaven die de cross te bieden had. Tevreden en met een winstpunt werd de wedstrijd afgesloten.

Op tweede Pinksterdag reed Marcia met Crossycor van Kees de Jong. Er werd gedressuurd en gesprongen in de klasse L.  In de dressuur had Crossy nog iets te veel praatjes en was hij vooral bezig met zijn stalgenoten die mee waren, in plaats van met zijn amazone. Gelukkig maakte hij het in het springparcours helemaal goed. Heel simpel sprong hij foutloos rond en dus klonk de bel voor de barage. Marcia nam risico en wendde kort. Crossy had daar geen problemen mee, want opnieuw waren ze foutloos. Het resultaat was goed voor een tweede plaats van de 10 deelnemers.


Afgelopen weekend deed Kassiopeia mee in Wassenaar in het L springen. De parcoursbouwer had zijn best gedaan de hindernissen aan te kleden  en veel combinaties struikelden doordat de paarden kijkerig werden van alle entourage. Maar Kassi is inmiddels heel wat gewend en overwon niet alleen de hindernissen zonder vrees maar was ook in de aansluitende barrage foutloos en snel. Een 1e plaats was het resultaat. Ze is in een jaar echt gegroeid naar een sportpaard dat weet wat er van haar verwacht wordt en dat met plezier voor haar amazone doet.

Zaterdag reed Kelly Doelman met Padovano de NRPS kampioenschappen in Ermelo. Pado kent het daar goed, hij was er al verscheidene malen. Ook dit keer werd hij kampioen, ditmaal met Kelly in de M2. Haar zus stond langs de kant, zij heeft haar elleboog gebroken en kan dus voorlopig even niet rijden. Maar trots was ze wel op hun paard dat altijd op wedstrijd zijn beste beentje voorzet. En ook nu weer met resultaat

Comments are closed.