Nieuwe Start

Roos heeft afscheid moeten nemen van haar Tiffany en dat is altijd een hele nare tijd. Maar soms komen er paarden op je pad, die je toch weer raken en waardoor je weer zin  krijgt om aan de slag te gaan. Vicenza bleek zo’n paard voor Roos. Lees hier haar verslag over de kennismaking en de klik die ze samen blijken te hebben.

2 maanden geleden kwam Vicenza bij ons op stal, eigenlijk wilde ik nog helemaal geen nieuw paard maar soms heb je het toeval/geluk niet helemaal in de hand. Of het klikte tussen ons was nog een beetje de vraag, qua karakter is Vin een beetje hetzelfde als Tif. Allebei heel ongeduldig, éénkennig, af en toe een beetje paranoïde maar ook heel lief. Omdat ikzelf ook een beetje ongeduldig ben botst dit nog wel eens maar toch naarmate de tijd vorderde ging ik Vin steeds leuker vinden. Natuurlijk kan ze niet het plekje van Tif overnemen maar ze kan wel een extra plekje in mijn hart veroveren! Vin is gemaakt voor de sport, ze heeft veel bloed en dit komt dan ook goed van pas in het springen en de cross. Dressuur vinden wij allebei niet zoveel aan maar toch werken we hard in de lessen bij Claire om ook dat stukje te verbeteren. De laatste tijd hebben we samen een aantal oefenparcoursen gereden en springlessen bij Jeroen Heijmans gevolgd.

image (1) Afgelopen weekend was druk gepland met wedstrijden. Zaterdag startten wij op Concours Hippique Werkhoven (ergens bij Utrecht) in de klasse B springen. Vin was thuis op stal ook weer lekker zenuwachtig aan het doen wat al met al de sfeer niet erg bevorderde. Eenmaal op concours was ze zo mak als een lammetje en was het mijn beurt om een beetje zenuwachtig te zijn. Ik vond de hindernissen toch wel érg hoog en zonder achterijzers met stiften bleek het toch nog een beetje glad te zijn. Mijn lieve supporters stelden me gerust en zeiden dat we het allemaal makkelijk konden. We hebben 1 rondje BB gestart om even in te komen en daarna startten we B. Ik had me zenuwachtig gemaakt om niks, Vin deed het perfect en dit werd beloond met een foutloze rit in de klasse BB en 4 strafpunten (mijn eigen fout) in ons eerste rondje B! In de klasse B bleek het parcours behoorlijk lastig en hoog gebouwd, de één na de ander werd uitgebeld en zo bleven er weinig combinaties over die in de prijzen konden vallen. Uiteindelijk ben ik zelfs 1e geworden met 4 strafpunten en een 7,5 voor mijn stijl en wijze van rijden. Ik ben super trots op haar! We hebben een deken en een mooie geldprijs gewonnen.

Roos_VicenzaZondag was de dag waar we al een paar weken naar uitkeken. Ons debuut samen in de klasse B op SGW Vlietlanden. Vin vindt het, het allerleukste om te crossen en ik ook dus dat komt mooi uit. Voordat ik ging starten kreeg ik nog een leuk verjaardagscadeautje van Ilja, een leuke capcover met roze sterren! Ze had het niet beter kunnen uitkiezen, helemaal leuk! We moesten rond 10.00 springen, met het parcours had Vin totaal geen moeite, ze sprong alsof er helemaal niks stond. Na een foutloze ronde mochten we richting de cross. Vin werd al lekker zenuwachtig toen ze het starthokje zag en wist precies wat we gingen doen, stilstaan of rustig stappen zat er niet meer in. Met wat handige tips van Claire bleef ze toch redelijk rustig en konden we gaan aftellen. De cross stond super mooi en eerlijk gebouwd, een goede afwisseling qua sprongen. Vin sprong alles helemaal super we vlogen door de cross heen. Bij een van de laatste hindernissen was ik helaas zelf te laat met reageren, ze kwam iets teveel naar links voor de hindernis en ik had haar te laat recht wat resulteerde in een weigering. Hierna weer goed aangereden en toen sprong ze ‘m weer prima. Met iets tijdsoverschrijding, strafpunten voor 1 weigering maar met hoge stijlcijfers super tevreden over onze 1e cross samen. Laat de rest van het seizoen maar komen!!!!!! Foto  eventingphoto.com

Comments are closed.